Støjberg: Kommunerne fralægger sig ansvaret

INTERVIEW: Støjbergs aktiveringstjek er et resultat af, at nogle kommuner ikke har taget ansvar nok, forklarer beskæftigelsesministeren, som ser frem på den arbejdsmarkedspolitiske efterårssæson i et interview med Altinget.dk.

Flere skal arbejde. Det er helt kort overskriften for beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) arbejde i efteråret. Aktiveringsindsatsen skal efterses, så flere kommer i arbejde, og efterårets reform af førtidspensionen samt en stadig indsats mod langtidsledigheden er begge elementer, der skal få flere danskere i arbejde.

Det er især den udskældte aktivering, som står for skud. Tiden er inde til at give den "et 100.000 km-eftersyn", forklarer ministeren, der i sidste uge iværksatte et eftersyn af indsatsen i de kommunale jobcentre og hos de andre aktører. Arbejdet forventes færdigt i løbet af efteråret.

"Jeg kan se, der er ting, som ikke har fungeret optimalt. Jeg har simpelthen hørt om for mange eksempler på dårlig aktivering, hvor man skal finde sit indre dyr eller sågar efterligne Hitlers underskrift. Men ved at gøre alle de ting tror jeg ikke, man kommer ret meget nærmere arbejdsmarkedet, og derfor skal vi kigge alt godt og grundigt igennem og se om, vi bruger pengene rigtigt," siger Inger Støjberg.

Login