Støjberg vil ikke lægge telt til samtalecirkus

INTERVIEW: Beskæftigelsesministeren bøjer sig for DF og aflyser de omdiskuterede månedlige samtaler i sit nye langtidsledighedsudspil. Læs her, hvordan ministeren forklarer sin holdningsændring, og hvilke konsekvenser regeringens fastfrysning af overførselsindkomsterne får for de ledige.

Langtidsledigheden stiger. Og den er ifølge beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) "gift for arbejdsmarkedet". Derfor lancerede hun i går, onsdag, sin længe ventede langtidsledighedsplan. Der bliver givet knap en halv milliard til uddannelse og en såkaldt "virksomhedsrettet indsats for den enkelte ledige".

Kontakten mellem jobcenter og den ledige skal altså være rettet mod virksomhederne, men de langtidsledige skal også til samtale oftere, end de kommer nu. Især Støjbergs ide om månedlige samtaler med langtidsledige, som var den første smagsprøve på langtidsledighedsudspillet, har skabt røre, og tiltaget er blevet kaldt et "nytteløst samtalecirkus".

Nu bøjer ministeren af, og kompromiset er blevet, at der skal være samtaler mindst hver anden måned, modsat hver tredje måned, som det er i dag. Og det er især Dansk Folkepartis fortjeneste, erkender ministeren.

Login