Støjberg vil stadig have månedlige samtaler

AKTIVERING: Inger Støjberg er ikke skræmt af at have flertal imod sig. Månedlige aktiveringssamtaler kommer med i udspil om langtidsledige. Hun fastholder, det er en god idé.

Spild af tid, absurd og samtale-cirkus. Så bombastisk dømte flere organisationer og ordførere regeringens forslag om månedlige aktiveringssamtaler. Men beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) holder fast ved, at forslaget er en god ide.

"Jeg synes, det er helt afgørende, at man som langtidsledig har nogen, der kærer sig om en. At der hele tiden er nogen, der følger op på situationen, og dermed er parat til at yde den hjælp, som man har brug for," siger Inger Støjberg.

Forslaget er et led i regeringens udspil mod langtidsledighed, der er på trapperne. Tanken er, at den ledige skal til en månedlig samtale efter første aktiveringsforløb. På den måde vil man følge bedre op på den ledige.

Politisk tegner der sig ikke noget flertal for forslaget. Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti har vendt tommelfingeren nedad, men det skræmmer ikke Inger Støjberg.

"Jeg holder nu fast i, at det er en del af det udspil, som jeg fremsætter. Så må vi tage en diskussion om det derfra," siger Inger Støjberg.

Ikke et ultimativt krav
Som bekendt kommer man ikke langt i dansk politik, hvis ikke man kan tælle til 90 mandater. Den betragtning har Inger Støjberg også gjort sig. Derfor er de månedlige samtaler ikke et ultimativt krav.

"Jeg har været med i politik i så mange år, så jeg stiller aldrig nogensinde ultimative krav. Men det er et stort ønske fra min side, at det kommer med," siger Inger Støjberg.

Så det er stadig til forhandling?

"Det er en del af det, som jeg fremlægger, men man skal altid have et flertal for sine ting, og derfor er det noget, som vi kommer til at diskutere," siger Inger Støjberg.

Udspillet om langtidsledighed forventes offentliggjort i midten/slutningen af april.

Login