Strid om virksomhedsrettet aktivering

SAMRÅD: Der er ikke dokumentation for, at virksomhedsrettet aktivering virker for sygemeldte, hævdede S og SF på samråd. De frygter for nye eksempler på kassetænkning, men Inger Støjberg (V) fastholder kursen og manede kritikken til jorden.

"Selvom man presser folk med flere samtaler og mere aktivering er der ikke flere syge, som er kommet væk fra sygedagpenge. Tilgangen til fleksjob og førtidspension er ikke faldet i forhold til den kontrolgruppe, som ikke blev udsat for mange samtaler og højere krav om aktivering," sagde SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, på et samråd i Arbejdsmarkedsudvalget onsdag.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) var dog langtfra enig i den udlægning. Hun erkendte, at indsatsen hverken førte til mere eller mindre selvforsørgelse, men hæftede sig ved, at formålet med forsøget var at skabe mere viden, som kan bruges til at målrette indsatsen over for de syge.

"Konklusionen på det, du siger, er, at man intet skal foretage sig i forhold til sygemeldte borgere," sagde Inger Støjberg på samrådet og tilføjede:

Login