Støjberg skal spare en milliard

DOKUMENTATION: Regeringen vil spare en milliard kroner på beskæftigelsesindsatsen. Størstedelen af pengene findes ved at indføre nye refusionsregler og et fælles prisloft. De sidste 86 millioner hentes hjem ved at reducere en række puljer.

Beskæftigelsesindsatsen undgår ikke regeringens sparekniv. Af finansloven for 2011 fremgår det, at der skal spares en milliard kroner på området. Regeringen henter 525 millioner hjem ved at ændre på refusionsreglerne, som vil betyde, at kommunerne fremover vil få en lavere refusion for aktivering af ledige. Og derudover reduceres udgifterne med yderligere 389 millioner ved at indføre et prisloft på seks uger på selvvalgt uddannelse.  

Det kom på plads, da beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) i fredags nåede til enighed med forligspartierne DF, LA og KD om at ændre på den udskældte refusionsmodel. Beskæftigelsesministeren ændrede ligeledes refusionsreglerne på sygedagpengeområdet i fælleskab med R, DF og LA.  

Der skal også spares 86 millioner kroner på en række puljer, som betyder, at de samlede besparelser i Beskæftigelsesministeriet vil udgøre nøjagtig en milliard kroner.

Login