SF: Kommuner misbruger løntilskudsordninger

SAMRÅD: Kommunerne spekulerer i at fyre faste medarbejdere for at ansætte personer med løntilskud fra staten, hævdede SF's Eigil Andersen på samråd. Inger Støjberg (V) fastslog, at misbrug ikke bør være muligt, men vil evaluere løntilskudsordningen næste år på opfordring af DF's Bent Bøgsted.

"Det er soleklart, at arbejdsløse har brug for job, men i SF mener vi, at det er urimeligt, at visse kommuner fyrer faste medarbejdere og i stedet ansætter arbejdsløse i løntilskudsjob betalt af staten," sagde han på samrådet og tilføjede, at det er den borgerlige regerings spareplaner, som gør, at kommunerne føler sig presset til at spare, hvor der spares kan.

Derfor foreslog Eigil Andersen beskæftigelsesministeren at give medarbejdernes tillidsrepræsentant vetoret, når der skal ansættes en medarbejder i løntilskudsordningen, men det afviste Inger Støjberg.

Støjberg: Samme regler under Nyrup
Beskæftigelsesministeren slog fast, at hun mener, at reglerne er så klare, at der ikke bør være mulighed for at misbruge dem. Og at hun finder det "uacceptabelt, hvis det finder sted".

Login