Få jobcentre aktiverer ledige til tiden

RETTIDIGHED: Kun seks ud af de 91 jobcentre når at aktivere de ledige til rette tid, viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Det varierer meget, hvor hurtige de forskellige kommuner er til at aktivere ledige, og det bekymrer direktør i AK-Samvirke Verner Sand Kirk.

"Det er ikke godt nok, når kommunegrænsen og den enkelte kommunes økonomiske og politiske prioritering bliver afgørende for dine muligheder for at komme i job igen. Der er masser af undersøgelser, der viser, at et tidligt aktiveringstilbud er afgørende for at komme hurtigt tilbage i arbejde. Derfor er det ikke acceptabelt, at så mange jobcentre ikke kan klare opgaven," siger han.

Ungepakken giver pukkel
Chefkonsulent i KL, Ulrik Petersen, erkender, at mange kommuner har problemer med at nå fristen, og forklarer det med, at fremrykningen af ungeindsatsen og it-problemer har gjort, at flere jobcentre har haft svært ved at følge med.

"Udfordringen er blevet ekstra stor, nu hvor ungeindsatsen er blevet fremrykket i en tid, hvor det er svært at finde relevante tilbud. Det gør også, at det er svært at finde tilbud i rette tid. Samtidig skal det jo ikke være et hvilket som helst tilbud. Det skal leve op til nogle krav om et vist antal timer og varighedskrav. Den anden problemstilling er, at der er it-problemer i jobcentrene, som gør det svært for jobcentercheferne at tilrettelægge deres indsats tilfredsstillende," siger han.

Login