Delte meninger om Hjorts efterfølger

VURDERING: Inger Støjbergs indsats det første halve år bedømmes ikke overraskende uens i partierne. Kanongodt, skriver Venstre i karakterbogen. SF noterer dumpekarakter.

Næste uge har Inger Støjberg (V) siddet som beskæftigelses- og ligestillingsminister i et halvt år. Det har været seks måneder i skyggen af stigende arbejdsløshed og en standby-melding til Arbejdsmarkedskommissionens længe ventede anbefalinger. På Christiansborg er meningerne ikke overraskende delte om, hvordan ministeren har klaret sit første halve år i stolen i Beskæftigelsesministeriet.

"Hun klarer det kanongodt. Det er der slet ingen tvivl om," siger Venstres egen arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, der også tidligere har arbejdet tæt sammen med Inger Støjberg.

"Hun er et utrolig dejligt menneske at samarbejde med. Hun er åben, ligefrem og lægger tingene på bordet, og så bliver det diskuteret. Det er sådan noget, en ordfører sætter pris på," siger Vibjerg og mener, at Støjberg og forgængeren Claus Hjort Frederiksen netop ligner hinanden på den måde, de arbejder på. Den åbne, involverende facon, hvor kortene ikke bliver holdt tæt til kroppen.

Login