Kommuner åbner armene for LO's hjælpepakke

LEDIGHED: Trods KL's modstand er et flertal af kommunerne positivt indstillet eller afventende over for LO's hjælpepakke til jobcentrene, viser rundspørge. Bekymrende med KL's modstand, mener LO.

KL smækkede døren hårdt i, da LO for nylig bankede på og tilbød gratis at hjælpe landets jobcentre med at finde job til forsikrede ledige.

Men rundtom i kommunerne bliver jobcentrenes døre nu alligevel åbnet for LO, viser en rundspørge foretaget af Altinget.dk. Ud af 18 kommuner i hele landet er seks kommuner absolut positive over for at samarbejde med LO, ni kommuner svarer "ved ikke", mens kun to helt afviser tilbuddet fra LO. (Se fakta nederst på siden.)

Hillerød vil gerne
Og Kirsten Jensen (S), borgmester i Hillerød Kommune, forstår da heller ikke, hvorfor KL var så hurtige til at afvise tilbuddet.

"Jeg synes, det er positivt, at LO og a-kasserne vil være med. Og derfor er det mærkeligt, at KL sagde nej til forslaget så hurtigt, uden at det var blevet undersøgt nærmere, hvad LO ville," siger Kirsten Jensen.

Derfor er hun heller ikke i tvivl om, at LO vil komme til at hjælpe med at få de ledige i arbejde i Hillerød.

"Der er ingen tvivl om, at vi har ansvaret, men det kan jo gøres på rigtig mange måder. Det arbejdsmarked, som vores arbejdsløse dækker, er geografisk meget bredt, og det stemmer med a-kasserne, der også dækker bredt, så det kan vi drage nytte af. Desuden har LO en arbejdsmarkedsekspertise, som vi kan drage nytte af," siger Kirsten Jensen.

Rudersdal vil måske også gerne
Og selv i Rudersdal Kommune, hvor KL's formand Erik Fabrin (V) er borgmester, bliver døren åbnet på klem.

"Vi er da åbne over for samarbejdet, hvis LO kan tilbyde noget, der er billigere end det, vi selv laver," siger Birgitte Schjerning Povlsen (K), formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Rudersdal Kommune.

Men selv om KL-formand Erik Fabrin (V) og siden Erik Nielsen (S), formand for KL's Erhvervs- og Arbejdsmarkedudvalg, var hurtige med at afvise ideen fra LO, er modstanden tilsyneladende blevet mindre centralt i KL, erkender netop Erik Nielsen.

Login