Claus Hjort afviser arbejdsgiverne

KOMMUNALISERING: Claus Hjort Frederiksen (V) afviser at udsætte kommunaliseringen af beskæftigelsessystemet på trods af arbejdsgivernes advarsler.

På trods af advarsler fra både arbejdsgivere og lønmodtagere om at udskyde gennemførelsen af det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem, vil beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) ufortrødent fortsætte processen.

Arbejdsgiverorganisationerne DA, SALA og LH advarer om, at det ville være uklogt at kaste sig ud i en omfattende omstrukturering midt i en tid med uro på arbejdsmarkedet og på de finansielle markeder. De advarsler gør ikke indtryk på beskæftigelsesministeren.

"Vi laver det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem for at undgå det unødige bureaukrati, vi har i dag, hvor den ene del hører under staten og den anden del under kommunerne. Vi gør op med to administrative systemer, to ledelsessystemer osv. Det giver flere ressourcer til at hjælpe de ledige og virksomhederne. Og det er jo især væsentligt i en tid med stigende ledighed," siger Claus Hjort Frederiksen i et skriftligt svar til Altinget.

Dansk Arbejdsgiverforening sendte mandag et brev til centrale medlemmer af regeringen, hvor de advarede mod at gennemføre lovforslaget om det enstrengede beskæftigelsessystem af hensyn til ansatte i jobcentrene. Men det afviser beskæftigelsesministeren.

Login