SF vil præmiere efteruddannelse

ARBEJDSFORDELING: SF vil kompensere virksomheder, der kombinerer arbejdsfordeling med efteruddannelse, med 125 pct. Dansk Arbejdsgiverforening frygter, arbejdsfordeling bliver for attraktivt.

En ordentlig gulerod til virksomhedernes efteruddannelse. Det er, hvad SF giver virksomheder i arbejdsfordeling med deres nye forslag.

SF mener, at efteruddannelse skal integreres i arbejdsfordeling, og foreslår, at virksomheder kan få en refusion på 125 pct., hvis de sender medarbejderne i efteruddannelse i den ledige periode af arbejdsfordelingen.

Den ide møder dog skepsis fra Dansk Arbejdsgiverforening. Chefkonsulent Erik E. Simonsen mener, forslaget vil gøre det for attraktivt for medarbejderne at gå i arbejdsfordeling.

"DA kan ikke støtte tanken om at sætte arbejdsløshedsdagpengene op til 125 pct. af højeste dagpenge, hvis personer omfattet af en arbejdsfordeling deltager i uddannelse i ledighedsperioden. Der er jo ikke tale om refusion til virksomhederne, da medarbejderne jo netop ikke får løn i ledighedsperioden," siger Erik E. Simonsen.

Tid til at tage fat
Men SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, mener, at der er al mulig grund til at sætte gang i efteruddannelse nu.

Login