Aftale om regelforenkling i jobcentre i hus

JOBCENTRE: Medarbejderne i landets jobcentre kan nu se frem til enklere regler og mere tid til at hjælpe de ledige. Det er målet med en aftale om regelforenkling i jobcentrene, som modtager stor ros fra kommunerne.

Efter et langt tovtrækkeri på knap et år, er der onsdag blevet levet en aftale om regelforenkling af jobcentrenes beskæftigelsesindsats. Bag aftalen står regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Radikale.

”Vi vil gøre det lettere for medarbejderne i jobcentrene at bruge tid og kræfter på deres kernekompetence, nemlig at hjælpe mennesker i arbejde,” siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

De forenklede regler skal blandt andet være med til at sætte unge hurtigere i gang med en uddannelse eller et job. Til det formål sættes der nu ind med samtaler og aktive tilbud. Derudover får jobcentrene friere hænder til at vælge frit fra de redskaber, der er til rådighed for at få unge i aktivering.

KL: Vi er meget glade
I Kommunernes Landsforening er formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget Erik Nielsen glad og roser aftalen. 

”Det har vi i KL arbejdet for længe, så vi er meget glade for, at der nu er indgået en politisk aftale, der vil gøre nogen af de mange regler mere forståelige for de ledige og fjerne noget af bureaukratiet for de ansatte,” siger Erik Nielsen.

Login