Privat jobcenter holdes under skarpt opsyn

JOBCENTER: Direktøren i Jobcenter Gribskov A/S er positiv efter de første seks uger med det nye privatiserede jobcenter. Men jobcenteret møder stadig skepsis blandt politikere og fagforeninger, der følger udviklingen tæt.

Det omdiskuterede jobcenter i Gribskov Kommune har nu været i gang i seks uger. Omdiskuteret, fordi det er første gang, at et jobcenter er blevet privatiseret i Danmark, så det nu er et privat firma, der skal stå for den kommunale beskæftigelsesindsats, hvilket har givet anledning til en del kritik.

Direktør for Jobcenter Gribskov A/S Lars Ljungmann var onsdag i arbejdsmarkedsudvalget i den nordsjællandske kommune for at give en statusmelding for opstarten til kommunalpolitikerne, hvor specielt Socialdemokraterne og SF har været kritiske over for, at den Venstre-drevne kommune har udliciteret jobcenterindsatsen til firmaet Ramsdal A/S.

På mødet gav Lars Ljungmann udtryk for at alle på jobcenteret var meget positive ved den nye situation, hvor ledelsen er gået i gang med at skabe en ny organisering af arbejdet.

"Udviklingen i ledigheden gør det svært at se, om der er en bedre udvikling. For at sammenligne vores indsats, så er man nødt til at kigge på andre jobcentre. På sygedagpenge har vi den første tid oplevet en positiv udvikling. Vi har forstået at strukturere arbejdet anderledes," mener Lars Ljungmann.

Efter 1. januar 2009, hvor Ramsdal A/S overtog ledelsen af Jobcenter Gribskov, har man ifølge Lars Ljungmann fokuseret indsatsen på tre borgerrettede områder:

1. Job og virksomhedsservice
2. Job og afklaring
3. Job og fastholdelse

"Den omstrukturering mener vi vil give os nogle gode resultater. Vi ved naturligvis ikke i denne turbulente tid, om det vil give en bedre indsats. Men det vil give os en bedre, mere fleksibel indsats, hvor vi bedre kan allokere ressourcerne og derved sætte ind i en fart," siger Lars Ljungmann.

Login