Faglighed og profit går hånd i hånd i privat jobcenter

JOBCENTER: Direktøren for Jobcenter Gribskov A/S ser ikke nogen modsætning mellem at opnå profit og bevare en høj faglighed. De to ting er ikke modsætninger, men hinandens forudsætninger, mener Lars Ljungmann.

1. januar 2009 åbnede Jobcenter Gribskov A/S som det første private jobcenter i Danmark. Fra flere sider har der været udtalt skepsis ved, at et privat firma skal varetage beskæftigelses- og aktiveringsindsatsen i kommunen.

Direktør i Jobcenter Gribskov A/S Lars Ljungmann ser tilbage på den første tid med Danmarks første private jobcenter, og svarer på kritikken om, at profit vil gå før faglighed.

Hvordan går det med at leve op til kravene, som I er bundet til af aftalen med kommunen?

"Udviklingen i ledighed gør det svært at se, at der er en bedre udvikling. For at sammenligne vores indsats, så må man kigge på andre jobcentre. Vi har forstået at strukturere arbejdet anderledes, det vil sige, at vi har kigget på, hvordan man har gjort i jobcentret og begyndt at ændre på det, sådan som vi gerne vil have det. Vi har fokuseret indsatsen på tre borgerrettede indsatsområder. 1. Job og virksomhedsservice. 2. Job og afklaring. 3. Job og fastholdelse."

"Den omstrukturering vil give os nogle gode resultater. Vi ved ikke i denne turbulente tid, om det vil give en bedre indsats. Men det vil give os en bedre, mere fleksibel indsats. Vi kan bedre allokere ressourcerne og derved sætte ind i en fart."

Login