Lars Løkke vil bruge pisk over for ledige unge

ÅBNING: De unge løb med opmærksomheden på ledighedsfronten i Løkkes åbningstale. Læs her, hvad statsministeren ellers sagde på arbejdsmarkedsområdet.

Allerede på side to i manuskriptet i åbningstalen drejede Lars Løkke Rasmussen ind på den økonomiske krise. Indledningsvis slog statsministeren fast, at regeringen har "ført en aktiv krisepolitik og sat kraftfuldt ind med en økonomisk politik" - senest med en erhvervspakke for små og mellemstore virksomheder på godt 4 mia. kr. Men.

"Vi må være forberedte på, at ledigheden vil stige en tid endnu. Det er uomgængeligt. Og der er en særlig risiko for, at ledigheden kan bide sig fast blandt de unge. For hvert job, der går tabt, gør det ondt på et menneske og på en familie. Og det gør særligt ondt at blive arbejdsløs, før man overhovedet har betrådt arbejdsmarkedet. Vi vil ikke acceptere, at en hel generation skal risikere at starte deres arbejdsliv med en følelse af nederlag," sagde Løkke og præsenterede dermed regeringens indsats mod ungdomsledighed med den annoncerede en milliard kroner til flere praktikpladser.

Pres på forældrene
Onsdag vil Bertel Haarder og Inger Støjberg uddybe regeringens ungepakke yderligere. Løkke løftede dog sløret en smule.

Login