Borgmester: Ikke mere effektivt at staten overtager

JOBCENTER: Borgmesteren i Hedensted, Jørn Juhl Nielsen (S), mener, kommunerne driver jobcentrene bedst - og er gode til at ignorere kommunegrænserne.

"Jeg har den mangeårige kommunale erfaring som borgmester, der siger mig, at tingene sjældent bliver mere effektive af, at staten overtager. Der er vi i kommunerne de bedste til at drive de borgernære ting. Det synes jeg, man ser gang på gang."

Sådan siger den socialdemokratiske borgmester i Hedensted Kommune, Jørn Juhl Nielsen. Han håber, at partikollegaerne på Christiansborg lader jobcenter-reformen være i fred efter et eventuelt magtskifte.

Vi kan løse opgaven
"Jeg tror rent faktisk på, at kommunerne kan løse den opgave på en tilfredsstillende vis. Det er rent faktisk lykkedes i meget stort omfang at få integreret de forskellige arbejdsmarkedsafdelinger ind i hinanden på kryds og tværs. Det gør, at man oplever sig som en del af den samme enhed. Det synes jeg ikke, man bare skal bryde op igen," siger Jørn Juhl Nielsen, der også gerne vil skåne sine personalegrupper på beskæftigelsesområdet for flere reformer.

Login