Ordførere forudser højere ledighed end Løkke

LEDIGHED: Finansministeriets vurdering af, at ledigheden i 2010 er på 3,5 procent, kan meget vel vise sig at være for lavt sat, mener S og DF.

Arbejdsmarkedsordføreren for Socialdemokraterne, Thomas Adelskov, tvivler dog på, at det tal, som Finansministeriet er nået frem til, ender med at holde stik.

"Jeg er bange for, at hvis ikke man gør noget ved den udvikling, der er lige nu, og med de tendenser som vi ser lige nu, så er det meget muligt, at tallet bliver endnu højere," siger Thomas Adelskov til Altinget.dk. Hvor meget højere han forventer, at tallet vil blive, vil han ikke gætte på, men risikoen er bestemt til stede, fastslår Adelskov.

"Når man ser på, hvad Deutsche Banks vurdering er om, at Danmark næste år vil have negativ vækst, hvor regeringen vurderer, at væksten vil være positiv, så er der stor forskel på, hvordan man ser på det. Og derfor er der grund til at frygte, at hvis ikke der sker noget, og hvis ikke regeringen gør noget, så er der udsigt til endnu højere ledighed," påpeger Thomas Adelskov.

Login