Tesfaye: "Unge, der ikke gider mere skole, vil fortsat kunne gå direkte i gang med en erhvervsuddannelse"

"Vi kommer til at foreslå en lidt bredere vej ind på erhvervsuddannelserne, end det, Reformkommissionen lægger op til," siger Mattias Tesfaye i kølvandet på bekymring for gruppen af unge, der ønsker at søge direkte ind på en erhvervsuddannelse efter grundskolen.

Mattias Tesfaye, godt hver ottende ung tager en erhvervsuddannelse lige efter grundskolen. Hvad hvis den gruppe unge ikke har lyst til at starte på en ny gymnasial ungdomsuddannelse? 

"Så synes jeg, de skal starte direkte på en erhvervsuddannelse. Så vil de være udlærte som 20-årige, ligesom jeg selv var. Dem er der ikke ret mange af i dag, men dem, som er glade for det, skal bare fortsætte med det."
 
Gør man ikke det valg sværere at træffe, hvis erhvervsuddannelserne ikke længere skal være ungdomsuddannelser og der dermed næppe vil være noget ungdomsmiljø på skolerne?
 
"Det ungdomsmiljø er der heller ikke altid i dag. Af og til er de grundforløbshold meget små. På nogle uddannelser, hvor der af historiske eller kulturelle årsager er mange unge, der starter tidligt – for eksempel på landbrugsuddannelsen og tømreruddannelsen – synes jeg, man skal holde fast i ungdomsmiljøet."

{{toplink}}
 
Vil alle unge fortsat få mulighed for at gå den direkte vej til en erhvervsuddannelse, eller skal man have en kontakt med en virksomhed, for eksempel i form af en uddannelsesaftale, når man forlader grundskolen, som anbefalet af Reformkommissionen?
 
"Det er min vurdering, at vi bliver nødt til at udvide det til flere grupper. For eksempel har vi i dag rigtig mange unge, der starter på landbrugsuddannelsen uden en elevplads, men de gennemfører alligevel. Så vi kommer til at foreslå en lidt bredere vej ind på erhvervsuddannelsen, end det, Reformkommissionen lægger op til."

Login