Talentskole: Kloge børn har brug for fleksible klasser

REFORM: Politikerne bør løsne op for reglerne om holddannelse i folkeskolen, hvis de fagligt stærke elever skal blive så kloge som overhovedet muligt. Det mener Akademiet for Talentfulde Unge, som møder opbakning fra ekspert.

Hvis de fagligt stærke elever skal have mest muligt ud af årene i folkeskolen, bliver man nødt at gøre reglerne om holddeling i fag som dansk og matematik mere fleksible, end de er i dag.

Det mener Nynne Afzelius, sekretariatschef på Akademiet for Talentfulde Unge, som er målrettet fagligt stærke gymnasieelever.

“Hovedparten af vores elever har ikke udnyttet deres fulde potentiale i grundskolen, fordi de ikke har fået nogen seriøse udfordringer. Det er simpelthen synd og skam, og derfor kunne jeg godt ønske mig, at man i forbindelse med folkeskolereformen øgede muligheden for at holddele i forhold til fagligt niveau. På den måde ville der i højere grad blive plads til mere fordybelse og øget undervisningsdifferentiering,” siger Nynne Afzelius og understreger, at der grundlæggende er et godt fokus på de fagligt stærke elever i folkeskolens reformudspil.

Login