Rektor: Vi bliver en skod-uddannelse for de unge

INTERVIEW: Regeringen har skåret helt ind til benet på blandt andet læreruddannelsen. Det betyder dårligere uddannelse og lavere status blandt de unge, siger formanden for professionshøjskolerne, Laust Joen Jakobsen.

I et forsøg på at komme de trængte professionshøjskoler til hjælp vil undervisningsminister Bertel Haarder (V) nu undersøge omfanget af aflyste timer. Men han opererer patienten det helt forkerte sted, for han skal i stedet kigge på professionshøjskolernes bundlinier, hvor røde tal blinker og på sigt truer uddannelserne til eksempelvis lærer, pædagog og sygeplejerske.

Det siger professionshøjskolernes formand Laust Joen Jakobsen, der selv er rektor for Professionshøjskolen København.

Aflyste timer et sygdomstegn
"Det er fint, at Bertel Haarder vil kigge på de aflyste timer. Men det er ikke problemet. Det her handler om, hvorvidt der er tilstrækkeligt med ressourcer til at tilbyde de studerende et tilstrækkeligt antal timer. De aflyste timer er et sygdomstegn. I øjeblikket er økonomien ikke til at finde en erstatningslærer, hvis en anden bliver syg, og overordnet handler det om, hvorvidt regeringen vil prioritere denne sektor, så vi kan tilbyde de studerende et fornuftigt uddannelsestilbud," siger Laust Joen Jakobsen.

Login