Politikerne anklages for snigmord på EGU

EGU: Produktionsskoleforeningen frygter, at eleverne på erhvervsgrunduddannelserne vil få svært ved at finde praktikpladser, efter politikerne har valgt at sløjfe løntilskuddet til dem. "Vi deler bekymringen," siger S.

Regeringen er ved at begå et reelt snigmord på landets erhvervsgrunduddannelser (EGU), som kan føre til store problemer for eleverne på skolerne.

Det mener Gert Møller, næstformand i Produktionsskoleforeningen, efter regeringen og oppositionen har sagt god for at halvere løntilskuddet til virksomheder, der i 2013 tager EGU-elever i praktik. Fra 2014 vil tilskuddet blive sløjfet, og det vil ifølge Gert Møller gøre det meget svært for EGU-eleverne at finde en praktikplads.

"Det bliver ikke lettere at finde praktikpladser fremover, og derfor er det fortsat nødvendigt at have nogle forskellige præmier og støtteordninger, som kan få de unge ind på arbejdsmarkedet. Det har politikerne valgt at sløjfe, og derfor forsømmer politikerne de unge, som har det sværest," siger Gert Møller, der selv er forstander på Korsør Produktionshøjskole.

Login