Nyuddannede EUD'ere har det svært på arbejdsmarkedet

ARBEJDE: Nyuddannede murere, urmagere og frisører har i de seneste år fået sværere ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I 2006 havde 87 procent af de grafiske erhvervsskoleelever et job et år efter, at svendebrevet var kommet i hus. Fire år efter lå tallet på 64 procent, og der er dermed tale om et fald på 23 procentpoint. Samme fald ser man på bygge- og anlægsområdet. I 2006 havde 93 procent af murerne og elektrikerne et job, mens det var faldet til 70 procent i 2010.

Det er dog inden for uddannelsesområdet "teknik og industri i øvrigt", der dækker over uddannelser som tekniske designere og skomagere, at man samlet set finder den laveste beskæftigelsesfrekvens. I 2010 havde blot 62 procent af de nyuddannede inden for dette område et arbejde.

Beskæftigelsesfrekvenser et år efter fuldført erhvervsuddannelse <script type="text/javascript" src="//ajax.googleapis.com/ajax/static/modules/gviz/1.0/chart.js"> {"dataSourceUrl":"//docs.google.com/a/altinget.dk/spreadsheet/tq?key=0Ag-_XaPcRR7EdFl0eHpkaC03YkpRRHN3b2dyc2JOUGc&transpose=0&headers=1&range=A3%3AF15&gid=0&pub=1","options":{"vAxes":[{"useFormatFromData":true,"title":"Titel p\u00e5 venstre lodret akse","minValue":null,"viewWindowMode":"pretty","viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null},{"useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindowMode":"pretty","viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null}],"titleTextStyle":{"fontSize":16},"booleanRole":"certainty","title":"Diagramtitel","height":340,"animation":{"duration":500},"legend":"right","width":450,"hAxis":{"useFormatFromData":true,"title":"Titel p\u00e5 vandret akse","minValue":null,"viewWindowMode":"pretty","viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null}},"state":{},"view":{},"chartType":"Table","chartName":"Diagram1"} </script>Kilde: Danmarks Statistik, November 2012.

Login