LO og DA: Nødvendigt at gå enegang med erhvervsskole-anbefalinger

EUD: Kommissoriet for regeringens erhvervsuddannelsesudvalg er for smalt, og derfor var det nødvendigt for LO og DA at fremlægge deres egne anbefalinger til den kommende erhvervsskolereform. Det sætter udvalgets samlede anbefalinger under pres, lyder det fra KL.

Det kom som lidt af en overraskelse for både politikere og erhvervsskoleaktører, at DA og LO i sidste uge offentliggjorde en række anbefalinger til, hvordan fremtidens erhvervsuddannelser skal skrues sammen.

Adgangskravene til erhvervsskolerne skal skærpes, lød det enstemmigt fra de to parter, og derfor skal de unge skal have bestået afgangsprøven i dansk og matematik for at blive lukket ind på en erhvervsskole. Derudover skal der oprettes en særlig erhvervsintroducerende 10. klasse for de uafklarede unge, og målet er at styrke den skrantende kvalitet på erhvervsskolerne.

Men både DA og LO sidder også med i regeringens erhvervsuddannelsesudvalg (EUD-udvalg), som i begyndelsen af juni skal fremlægge sine samlede anbefalinger til den erhvervsskolereform, som regeringen har på efterårets arbejdsprogram.

Login