Karakterbonus rammer ikke socialt skævt


KARAKTER: Der er ingen umiddelbar social slagside ved den omstridte bonus A-ordning, hvor gymnasieelever med ekstra højniveaufag kan gange deres gennemsnit op. Det slår Børne- og Undervisningsministeriet fast i en ny analyse.

Den såkaldte bonus A-ordning, hvor gymnasieelever med et eller to ekstra højniveaufag kan gange deres gennemsnit op med henholdsvis 1,03 eller 1,06, har ingen umiddelbar social slagside.

Det slår børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) fast, efter ministeriet har gransket den omstridte karakter-gangeregel.

“Samlet set må det konkluderes, at der ikke er en klar og gennemgående sammenhæng mellem social baggrund og opnåelse af bonus A. Analysen konkluderer, at det mest udslagsgivende for opnåelse af bonus A er, hvilken uddannelse eleven gennemfører,” skriver ministeren i sit svar til Børne- og Undervisningsudvalget.

Kritik fra Enhedslisten
Bonus A-ordningen blev indført i 2008 under den daværende VK-regering, og målet var at give de flittigste gymnasieelever muligheden for at springe frem i køen til de videregående uddannelser, hvis de tog flere højniveaufag.

Login