Friskoler angriber skolevalg: Spreder myter om os

KRITIK: Dansk Friskoleforening er utilfreds med den måde, privatskoler blev fremstillet på under Skolevalg 2015. Myter om manglende socialt ansvar blev spredt via valgets hjemmeside, lyder kritikken, som støttes af Venstre. Partiet beder nu undervisningsministeren om at forklare sig.

Undervisningsministeriet lagde under Skolevalg 2015 navn til en tendentiøs og unuanceret fremstilling af privatskolernes sociale indsats. Det mener Dansk Friskoleforening, der i skarpe vendinger kritiserer materiale på Undervisningsministeriets hjemmeside Skolevalg.dk.

På hjemmesiden findes i alt 25 mærkesager forklaret af én enkelt aktør inden for det enkelte område. Privatskolerne står som en af mærkesagerne, og her har tænketanken Cevea fået lov at levere et kritisk budskab om privatskolernes manglende evne til at tage socialt ansvar.

Valget om at lade én aktør præsentere en mærkesag er ikke alene demokratisk uklogt, men har i det konkrete tilfælde ført misvisende informationer med sig, lyder kritikken fra Dansk Friskoleforening.

Login