Det vil det cypriotiske EU-formandskab på uddannelsesområdet

DOKUMENTATION: Den 1. juli overdrog Danmark EU-formandskabet til Cypern. Få et overblik over det cypriotiske formandskabs prioriteringer på uddannelsesområdet her.

Inden for uddannelsesområdet vil det cypriotiske EU-formandskab lægge vægt på den sociale dimension af uddannelse. Samtidig ønsker Cypern at sætte fokus på modernisering og øget kvalitet i de europæiske uddannelser. Uddannelse er en vigtig faktor for en fortsat økonomisk vækst samt den sociale sammenhængskraft i Europa.

Det cypriotiske formandskab har konkret seks prioriteringer inden for uddannelsesområdet:

Erasmus for alle
Det danske formandskab skabte i maj den første enighed blandt undervisningsministrene i EU om et nyt uddannelses- og ungdomsprogram, "Erasmus for alle". Det cypriotiske formandskab vil arbejde for en videreudvikling og gennemførelse af programmet. Målet er, at op mod 5 millioner europæere skal have mulighed for at studere i et andet EU-land med et Erasmus-legat. Det er næsten dobbelt så mange som nu. Erasmus for alle-programmet vil erstatte syv eksisterende programmer inden for uddannelse og idræt. Det nye program skal styrke internationaliseringen og det europæiske samarbejde på institutioner og i organisationer. Desuden ønsker man at øge effektiviteten af uddannelses- og ungdomsprogrammerne samt gøre ansøgningsproceduren mere simpel.

Login