Antorini: Ungepakke 2 skal videreføres

FINANSLOV: Ungepakke 2 og VEU-centrene får lov til at overleve. Det siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), der vil afsætte et trecifret millionbeløb til områderne.

"Det har længe været uafklaret, hvad der skulle ske med Ungepakke 2, da midlerne udløber ved årets udgang. Jeg mener, at der ligger en masse gode initiativer i pakken, og derfor skal den fortsætte hvert fald et år til," siger ministeren til Altinget | Uddannelse.

Ungepakken stammer fra 2009, og dens primære fokus har været at styrke overgangen fra grundskolen til ungdomsuddannelserne. En evaluering viste for nyligt, at ungepakkens initiavier har medført, at unge, der hverken er i gang med en uddannelse, er i beskæftigelse eller anden aktivitet, er blevet reduceret markant. Den positive tendens skal man holde fast i, mener ministeren.

"Det er vigtigt, at vi fortsat har fokus på at styrke brobygningen og overgangene mellem uddannelserne," siger ministeren og understreger, at de emner også vil blive en del af de kommende forhandlinger om folkeskolereformen og hele erhvervsskoleområdet.

Login