Alinea bag stort digitalt læringssystem

KORT NYT: Undervisningsforlaget Alinea køber verdens største digitale læringssystem til folkeskolen og gymnasiet i fagene matematik, fysik, kemi, biologi, geografi og naturfag/teknik.

Kemi-forsøg, som er for farlige til skolens fysiklokale, kan udforskes i levende billeder, matematiske begreber omsat til dagligdagens håndgribelige størrelser eller havets økosystem som 3D-model, hvor man selv kan undersøge følgerne af at flytte rundt på komponenterne, er blot et par af mulighederne i verdens største digitale læringssystem, som undervisningsforlaget Alinea netop har købt.

Forlagsdirektør Ebbe Dam Nielsen ser meget store perspektiver i investeringen:

"I en tid, hvor unge i stigende grad fravælger de naturvidenskabelige fag, glæder jeg mig meget til at kunne præsentere et så omfattende, unikt og gennemprøvet digitalt læringssystem, der forhåbentligt kan give interessen for matematik, fysik, kemi, biologi, geografi og natur/teknik et gevaldigt løft".

Forlaget samler i øjeblikket et hold på mere end tyve fagredaktører og fagkonsulenter, som skal forestå udviklingsarbejdet med at tilpasse det digitale læringssystem, så det passer nøjagtigt ind i den danske læringstradition.

Systemets danske version forventes at være klar til brug i begyndelsen af 2011.      
Læringssystemet består af 33.000 digitale læringsobjekter, der er udviklet til såvel klasseundervisning (interactive whiteboards) som selvstudium.

Læringssystemet er delt i en elevversion og en lærerversion der korresponderer med hinanden. Læreren kan følge og evaluere elevens læring undervejs. De enkelte læringsobjekter indeholder multimedieaktiviteter som flashanimationer, computersimulationer, 3-D-modeller, illustrative videoer og interaktive øvelser.

Det finskejede firma Young Digital Planet har udviklet læringssystemet, der allerede er indført i mere end 13 lande på verdensplan, bl.a. England, Irland, Norge, Finland, Italien og Holland.

Login