Tænketank: Bedre status skal fremtidssikre læreruddannelsen

NYHED: Et markant anderledes syn på lærere i samfundet skal vende udviklingen med et faldende antal lærerstuderende. Højere løn og sekretærhjælp er bud på løsningen, konkluderer international tænketank med dansk islæt.

Hvis nedgangen i antallet af lærerstuderende skal vendes, skal lærernes status ændres væsentligt.

En international tænketank om uddannelse med deltagelse af førende institutioner fra ni lande har netop afsluttet et års arbejde med læreruddannelse som tema, og en af de konklusioner, som Lars Qvortrup, dekan på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole og medlem af tænketanken, tog med sig fra arbejdet var den store forskel på lærergerningens status afhængigt af landet.

Hævede lærerlønnen med 10 procent
"Status er langt højere for lærerne i andre lande end i Danmark. I Canada er det et prestigejob, og i Singapore kører der store regeringskampagner om lærernes status. Desuden hævede regeringen i Singapore lærernes løn med 10 procent fra den ene dag til den anden og brugte sidste år en halv milliard kroner på forskning af uddannelsesområdet. Så på den måde er uddannelse langt vigtigere for dem: De ser det som en investering og ikke som en omkostning som i Danmark," siger Lars Qvortrup.

Login