SF vil forbyde reklamer for uddannelser

NYHED: Uddannelserne skal bruge penge på undervisning og ikke reklamer, mener SF, der vil forbyde markedsføring. Uddannelserne siger nej tak til forbuddet.

Uddannelsesinstitutionerne spilder millioner af kroner på annoncer og reklamekampagner, og det forbrug går i sidste ende ud over undervisningen. Det mener SF, der nu vil forbyde uddannelserne at reklamere i større omfang, siger Nanna Westerby, uddannelsesordfører for SF.

"Det er meget problematisk, at uddannelserne bruger så mange af skatteydernes penge til reklamer i stedet for undervisning, som uddannelserne er sat i verden for. Derfor vil vi gerne lave et forbud mod markedsføring, og det kan være udformet som et kodeks for, hvad skolerne kan bruge reklamepenge på. Det skal ikke være forbudt at indrykke små annoncer for åbenthus-arrangementer, men store reklamekampagner skal stoppes," siger Nanna Westerby, der til efteråret vil fremsætte et forslag på området i Folketinget.

Halv milliard kroner til reklame
Ifølge en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet bruger uddannelsesinstitutionerne tilsammen næsten en halv milliard kroner på markedsføring om året. Og det er undtaget blandt andre universiteterne, gymnasierne og VUC, fordi tallene ikke i øjeblikket findes for de uddannelser.

Login