Dansk Folkeparti vil indføre nyt historiefag

NYHED: Dansk Folkeparti vil lave nyt historiefag, der skal styrke elevers viden om rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne. Latterligt og overflødigt forslag, mener både oppositionen og De Konservative.

Elever i folkeskolen skal i et helt nyt fag lære mere om Grønland og Færøernes kultur og historie for på den måde at styrke Danmarks rigsfællesskab med de to lande.

De mener Dansk Folkeparti, der i dag tirsdag fremlægger det konkrete forslag som en del af et samlet folkeskoleudspil, siger partiets uddannelsesordfører, Martin Henriksen.

"Vi synes, at regeringen er blevet lidt blød i knæene, og der mangler i den grad tiltag, der kan styrke de kulturbærende fag i folkeskolen. Med et nyt historiefag skal vi gøre danske elever bevidste om, at vi er en del af et stort fællesskab med Grønland og Færøerne. Formålet er blandt andet at få vakt en interesse for de to lande, så man måske senere i livet kan besøge Grønland og Færøerne og samtidig få skabt en proces, hvor man lærer hinanden bedre at kende," siger Martin Henriksen.

Login