Denne uge på Uddannelse (6)

DET SKER: Der er samråd i Børne- og Undervisningsudvalget om forsøg med modersmålsbaseret undervisning. Undervisningsministeriet holder konference med fokus på erhvervsfaglige uddannelser samt konference om studieområdet på hhx. Læs mere her.

Ministeren
Mandag 4. februar er børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) i Nyborg, hvor hun åbner netværkskonferencen  "Hvordan kommer flere unge med funktionsnedsættelse i job og i uddannelse?". Samme dag deltager hun i Ungdomsparlamentsdagen i Folketinget.

Tirsdag 5. februar er ministeren til samråd om driftsoverenskomster på FVU og ordblindeområdet samt om det kommende rådsmøde.

Torsdag 7. februar deltager Christine Anotrinin i åbningen af Uge Sex 2013. Samme dag er der samråd i Børne- og Undervisningsudvalget om forsøg med modermålsundervisning.

Fredag 8. februar er ministeren til samråd i Europaudvalget om det kommende rådsmøde.

Folketinget
Tirsdag 5. februar er der samråd i Børne- og Undervisningsudvalget om driftsoverneskomster på FVU- og ordblindeområdet. Udvalget har anmodet børne- og undervisningsministeren om at redegøre for, hvordan hun vil undgå, at VUC’s driftsoverenskomstparter og jobcentre får unødige administrative byrder som følge af ministeriets tolkninger af betalingsloven. Ministeren skal desuden redegøre for, hvordan hun vil sikre, at der fortsat er en bred skare af driftsoverenskomstparter, som sikrer et bredt udbud af forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning.

Torsdag 7. februar er der åbent samråd i Børne- og Undervisningsudvalget om modermålsbaseret undervisning. Ministeren skal blandt andet svare på, hvornår man fra myndighedernes side med rimelighed kan forvente af såkaldte tosprogede børn, at de taler dansk som etnisk danske børn, i hvor mange generationer, ministeren vil bruge penge på modersmålsbaseret undervisning for tosprogede børn. Ministeren skal desuden redegøre for nyt forsøgsprogram med modersmålsbaseret undervisning, herunder baggrunden og grundlaget for samt formålet med programmet. Samrådsspørgsmålene er stillet af Alex Ahrendtsen (DF).

Login