GR: Vejledningen er god, som den er

UNGDOMSUDDANNELSE: Uddannelsesvejledningen i grundskolen er god, og man kan ikke klandre gymnasierne for, at flere og flere unge går efter en studenterhue. Det mener Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, der i dag skyder Altinget | Uddannelses nye debatpanel i gang.

Ville flere unge vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse, hvis vejledningen i landets grundskoler blev styrket og forbedret?

Ikke nødvendigvis, siger Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, der i dagens debatindlæg på Altinget | Uddannelse tager landets UU-vejledere i forsvar.

Læs debatindlægget her


I disse dage er tusindvis af teenagere nemlig ved at beslutte sig for, om de skal tilbringe de næste tre år på gymnasiet, på en erhvervsskole eller et helt tredje sted. Men ifølge en ny undersøgelse fra tænketanken DEA halter vejledningen på landets 51 UU-centre, og flere aktører har i den seneste tid peget på, at bedre vejledning i grundskolen ville få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Men sådan kan man ikke stille det op, skriver Jens Boe Nielsen i debatindlægget. Han fastslår derimod, at man fra politisk side bliver nødt til at opprioritere undervisningen på erhvervsuddannelserne og styrke deres prestige i de unges øjne, hvis udviklingen skal vendes.

Login