S: Togfonden skaber tusindvis af arbejdspladser

DEBAT: Med Togfonden får vi ikke kun hurtigere, bedre og grønnere tog i hele landet. Vi skaber også tusindvis af nye job samt flere lære- og praktikpladser i hele landet, skriver Rasmus Prehn (S).

Af Rasmus Prehn (S)
Transportordfører 

Når investeringerne i Togfonden de kommende år ruller ud over hele landet, skal der sættes elmaster op, lægges nye skinner ud, og eksisterende jernbaner skal rettes ud og gøres hurtigere.

Det vil skabe op mod 24.000 arbejdspladser de kommende år. Arbejdspladser, som kommer hele landet til gavn. Og arbejdspladser til både ledige ufaglærte og faglærte. Togfonden sætter derfor gang i hjulene i dansk økonomi.

Togfond med uddannelsesansvar
Og med sociale klausuler vil vi tilmed sikre, at arbejdet foregår på danske løn- og arbejdsvilkår, og at de virksomheder, der involveres i projektet, tager lærlinge og praktikanter ind. Med Togfonden tager vi derfor et uddannelsesansvar, så flere unge kan få en lære- og praktikplads og færdiggøre deres uddannelse, samtidig med vi investerer i kvalificeret arbejdskraft til fremtiden.

Med Togfonden viser vi, at en ambitiøs og visionær transportpolitik kan skabe tusindvis af arbejdspladser i hele landet. Det sker først og fremmest i anlægsfasen, men også efterfølgende vil vores virksomheder blive styrket, når ansatte og varer hurtigere kan komme frem. Togfonden er derfor god socialdemokratisk politik og en stærk vision for Danmark.

Højrefløjens skræmmekampagne 
Da vi præsenterede Togfonden tilbage i 2013, var højrefløjen hurtigt ude med en skræmmekampagne om, at Togfonden ville koste danske arbejdspladser! Grunden skulle angiveligt være Togfondens finansiering, hvor beskatningen af Nordsøolien harmoniseres, så udenlandske olieselskaber betaler det samme som danske olieselskaber.

Udover at det er retfærdigt, at olieselskaberne i Nordsøen bliver beskattet ens, og formuen i undergrunden kommer fællesskabet til gavn, så har højrefløjens skræmmekampagne også vist sig at være helt forkert. Efter de nye beskatningsregler blev kendt, har der været registreret større interesse for de danske oliefelter i Nordsøen.

Udover at Togfonden fremtidssikrer vores jernbane og binder landet bedre sammen, så vi hurtigere kan komme til og fra arbejde og besøge familien i den anden ende af landet, bidrager Togfonden altså også med nye lære- og praktikpladser og tusindvis af job på danske løn- og arbejdsvilkår.

Det er derfor vigtigt, at V-regeringen ikke får held med at droppe planerne om et mere tidssvarende og moderne jernbanenet. Togfonden skal ikke afspores, men sættes på skinner.

Forrige artikel Cepos: Faldende Nordsøindtægter er ikke et problem Cepos: Faldende Nordsøindtægter er ikke et problem Næste artikel Kraka: Se timemodel efter i sømmene Kraka: Se timemodel efter i sømmene