Folkemødet: Toppolitikere interviewer redaktører

FOLKEMØDE: Dansk Journalistforbund har fået en sjov idé: Mikrofonen vendes om, så fire toppolitikere skal interviewe fire redaktører under folkemødet i juni.

Trods valgrygter vælter det ind med tilmeldinger til det første danske folkemøde, der afholdes 15.-18. juni på Bornholm - og idéerne er mange.

På Folkemødets premieredag kan man i Danchells debattelt opleve fire Folketingspolitikere gå i kødet på hver sin journalist.

Det sker, når Dansk Journalistforbund vender tingene på hovedet og lader politikere interviewe journalister.

Politikerne kradser i det skjold af neutralitet, som journalister og redaktører omgiver sig med: Hvor uafhængig er den fjerde statsmagt i grunden?

* Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) interviewer Politikens chefredaktør Bo Lidegaard 

* Integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V) interviewer DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup

* Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen interviewer Berlingskes kommentator, journalist Thomas Larsen

* Partileder for Liberal Alliance Anders Samuelsen interviewer TV 2-nyhedsdirektør Michael Dyrby

Et halvt hundrede registrerede arrangører, alle Folketingets partier samt de landsdækkende medier har meldt deres ankomst til Folkemødet 2011.

Altinget.dk er Folkemødets officielle mediepartner.

Da der er ved at være alt optaget på Cirkuspladsen og i anlægget omkring Danchells talerstol (hovedscenen), har Folkemødet besluttet at udvide festivalarealet.

Det sker for at kunne sikre plads til alle, der ønsker at arrangere noget på Danmarks nye politiske festival. 

Samtidig med den fysiske udvidelse har Folkemødet valgt at rykke deadline for indmelding af arrangementer til den 31. maj.

Der er mange spændende arrangementer undervejs til Folkemødets program: Der er en politikerskole for unge politikere, hvor Ritt Bjerregaard (S) er blandt underviserne.  

Mænds sundhed
Dansk Metal rejser en pyramide i anledning af Mænds Sundhedsuge; her kan man blandt andet køre op ad Alpe d'Huez på en cykelsimulator. Får man ny appetit på det hele, kan man lægge vejen forbi madteltet med bornholmske fødevarer, Fair Trade-kaffeteltet eller Toga Vinstue, som flytter det politiske kandestøberi fra København til Allinge.

Forrige artikel IC4-skandale splitter Folketinget IC4-skandale splitter Folketinget Næste artikel MEPer hilser mere åbenhed velkommen MEPer hilser mere åbenhed velkommen