Ny og populær bilgruppe er livsfarlig

KORT NYT: En ny kollisionstest fra Euro NCAP viser, at en af de mest solgte pickupper på det danske marked er decideret livsfarlig.

Livsfarlig! Det er konklusionen på to ud af tre biler fra en helt ny kategori, som crashtestorganisationen Euro NCAP netop har testet.

Tre biler er, som de første i kategorien pickupper, blevet sikkerhedstestet, og især én af bilernes resultater er særdeles rystende, skriver FDM i en pressemeddelelse.

Der er tale om den nye Nissan Navara, der kun opnåede en enkelt ud af fem mulige stjerner, og den enlige stjerne er endda markeret med en rød streg, der betyder risiko for livsfare ved en kollision.

"Det er den dårligste stjernekarakter, der er givet i Euro NCAPs 11-årige historie med over 300 testede biler," siger Leif Nielsen, FDMs repræsentant i Euro NCAP.  

Meget bedre står det ikke til med Isuzu D-Max, som fik to stjerner, hvoraf den ene ligeledes er markeret med advarsel for mulig livsfare. Heldigvis importeres Isuzuen officielt ikke til Danmark.

Kun den nye Mitsubishi L200 slap anstændigt fra testen med fire pæne stjerner og har som den eneste af de tre pickupper ESC, elektronisk stabilitetskontrol, som standard.

Alene i 2007 blev der i Danmark solgt over tre gange så mange af den livsfarlige Nissan Navara som af den noget mere sikre Mitsubishi L200.

Login