Vestager: Pas på økonomien i sygehusbyggerierne

TALE: Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager advarede i sin tale til Danske Regioners generalforsamling om, at budgetoverskridelser af sygehusbyggerierne vil blive betalt af patienterne.

Der var masser af ros, men også løftede pegefingre fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), da hun torsdag holdt tale ved Danske Regioners generalforsamling i Aalborg Kongres Center.

Rosen fyldte mest, men en af de løftede pegefingre var rettet mod regionernes igangværende og kommende milliarddyre sygehusbyggerier. Regionerne skal ikke regne med hjælpepakker, hvis byggeprojekterne løber økonomisk løbsk.

"I 2014 har vi aftalt et historisk højt anlægsniveau. Det er godt. Regeringen forventer til gengæld, at det er et niveau, som overholdes. Det samme gælder vores fælles sigtemål for anlægsudgifterne i 2015. Det skal også overholdes. Ellers kan det ramme vores velfærd. Det vil i sidste ende gå ud over for eksempel kræftbehandlingen eller indsatsen over for hjerte- og lungesygdomme," lød det fra Margrethe Vestager.

,

Forrige artikel Her er Danske Regioners nye bestyrelse Her er Danske Regioners nye bestyrelse Næste artikel Bent H: Hvor er eksperterne, der siger, vi gør det dårligt? Bent H: Hvor er eksperterne, der siger, vi gør det dårligt?
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.