Stenbæks påstand er forvrøvlet

DEBAT: Stenbæk fejlvurderer lægernes arbejdsvilkår, skriver praktiserende læge Ellen Louise Kristensen som reaktion på Jens Stenbæks debatindlæg på Altinget.dk.

Af Ellen Louise Kristensen
Praktiserende læge, Aarhus C

Kære Jens Stenbæk.

Du har været så venlig at tilbyde mig en stilling som praktiserende læge i danske regioner, lønnen er 1,1 millioner kroner for en 37 timers arbejdsuge. Jeg siger ja tak. Hvis du vil love mig en stilling på de vilkår, ja, så er jeg din…

Jeg vil arbejde hver dag fra 08.00. Jeg vil se de patienter, som har bestilt tid hos mig, og være glad for mit fantastiske job.

Og jeg vil gå glad hjem hver dag kl. 15.30. Jeg vil nyde, at jeg kan hente børnene tidligt i daginstitutionen, følge dem til fritidsinteresser, deltage i skolearrangementer, gå til litteraturklub og korsang om aftenen og nyde biografture med veninderne meget hyppigere, end jeg nogensinde før har gjort.

Jeg undrer mig bare over dit generøse tilbud i en tid med smalhals og økonomisk krise. Jeg synes ikke, det er helt ansvarligt at tilbyde så høj en løn for kun så få timers arbejde. Har du råd til det?

Du er jo ansvarlig for, at alle danskere har en praktiserende læge at gå til, når de er syge. Men hvem skal være læge for dem, som ikke fik en tid hos mig inden kl. 15.30? Hvem skal så lytte på deres lunger, måle deres blodtryk eller sy deres sår? Vil du virkelig lade dem i stikken?

Mvh. Ellen Louise Kristensen, praktiserende læge, Århus C

Forrige artikel Slagkraftige behandlingsvejledninger gavner alle Slagkraftige behandlingsvejledninger gavner alle Næste artikel PLO: Vi er løsningen
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.