Søg i Det Politiske Arkiv og få svar

HJÆLP 1: Fritekstsøgning på Altinget er en let genvej til papirgangen på Christiansborg og redaktionelle artikler. Savner du viden, er Det Politiske Arkiv et besøg værd.

Hold øje med øverste højre hjørne på Altingets hjemmeside.

Det Politiske Arkiv er nøglen til al viden i hele Altingets database. Gennem en fritekstsøgning kan du få meget viden og måske svar på dine spørgsmål.

  • Vil du se, hvad Altinget har skrevet om brystkræftlægemidlet 'Herceptin', taster du det ind. Og finder 16 artikler, hvor ordet indgår.

  • Vil du se, hvad der har været skrevet epilepsi, når du frem til 31 artikler. Øverste kursiverede linie viser, hvad det er for en type artikel. Står der Udvalgssvar nr. 230 eksempelvis, er det papirgangen fra Christiansborg og dermed det autoritative skrift. Står der eksempelvis Industrien tager til genmæle er det enten en journalistisk artikel eller et debatindlæg. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvad de forskellige links dækker over.

  • Vil du se, hvad der er med kombinationen - lægemiddellov og lif - ender du med 10 artikler.

  • Vil du se, hvad der har været skrevet om lægemiddelloven, før den blev fremsat igen, så skriv 'L 167'. På den måde kan man direkte søge efter bilag. Ønsker du at se, hvad ministeren svarede de radikales Charlotte Fischer på baggrund af Altingets historie om utilsigtede hændelser, skriver du blot 'S1124' og får svaret.

  • Vil du se, hvad der har været bragt om 'rygeforbud', kan du klikke dig ind på de 52 artikler.

  • Vil du se, hvad der er om Amtsrådsforeningens formand for Sundhedsudvalget, 'Bent Hansen', vil du finde ud af, at han har optrådt i Altinget 87 gange.

    Husk på, at det ikke er en intelligent søgemaskine, skriver du 'lægemiddellov', får du ikke alle hits med 'lægemiddelloven'.

    Der skal ikke mange forsøg til, før Det Politiske Arkiv bliver et søgeværktøj, der letter arbejdet betydeligt. Både når ministerens svar skal findes, der skal læses op på emner, og når du har lyst til at se, hvad en gammel kollega har bidraget med.

    Brug Altinget - og bliv gladere for dit abonnement.

  • Forrige artikel Publicer pressemeddelelser hos Altinget Næste artikel Fysioterapeuter: Se genoptræningsplan-løgnen
    Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

    Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

    En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.