Slagsmål venter om medicinsk udstyr

TEMA: Både i Danmark og på EU-plan vil man stramme godkendelsesreglerne og overvågningen af medicinsk udstyr. Men industrien, læger og eksperter er langt fra enige om hvordan.

Der skal strammes op. Sådan siger både politikerne, medicoindustrien, lægerne og eksperterne om reglerne for overvågning og godkendelse af medicinsk udstyr.

En stribe eksempler, hvor farligt medicinsk udstyr for sent er blevet opdaget, har sat gang i debatten. Senest har de kunstige net, der er blevet indopereret i kvinder med underslivsproblemer sat fokus på problemet.

Men blandt læger, i medicoindustrien og hos eksperter er der vidt forskellige tilgange til, hvordan man mest effektivt sikrer, at færrest mulige patienter skades af medicinsk udstyr.

Det viser den seneste debat, som Altinget i dag blandt andet følger op på med et interview med direktøren for Medicoindustrien, Peter Huntley (se linkboks).

Her advarer han kraftigt mod et forslag fra Lægeforeningen (se linkboks) om, at Danmark selv bør oprette en testkapacitet til medicinsk udstyr, hvis EU-Kommissionens kommende stramning af reglerne for medicinsk udstyr ikke går langt nok.

Login