Regioner piller ved lægevagtsordninger

STRUKTUR: Region Sjælland søger en privat operatør til at drive lægevagt, mens Region Hovedstaden er på vej til at overtage driften af lægevagten. Lægeforeningen advarer.

I Region Hovedstaden er planen, at borgere fremover skal ringe til 1813, hvis de har behov for en skadestue eller praktiserende læge uden for deres egen læges åbningstid. Regionen vil selv ansætte de kørende vagtlæger. Og det er planen, at det skal være sygeplejersker, som visiterer patienter til både skadestue og vagtlæge.

Birgitte Alling Møller, som er formand for de praktiserende læger i Hovedstaden, kritiserer planerne i regionen. Hun er blandt andet bekymret over, at den fremtidige visitation af de akutte henvendelser fremover skal varetages af sygeplejersker via akuttelefonen 1813.

"Jeg er meget overrasket over, at regionen i en så vigtig sag, der vedrører over en million årlige kontakter, ikke har udarbejdet et veldokumenteret beslutningsgrundlag. I stedet hævder de uden nogen form for dokumentation, at kvaliteten vil blive forbedret, og at der vil ske en bedre udnyttelse af ressourcerne. Virkeligheden er imidlertid, at det vil føre til øgede udgifter og et ringere akuttilbud," siger Birgitte Alling Møller i en pressemeddelelse.

Login