Mad med sundhed nu muligt

NYHED: Fremover vil forbrugerne kunne købe fødevarer tilsat ekstra vitaminer. En fordel for de forbrugere, der gerne vil leve sundt, mener Landbrugsraadet.

"Vi tror, der er store muligheder i det. Området for kosttilskud er vanvittigt stort - og folk er mere og mere interesserede i at købe noget med sundhed i," siger fødevarekonsulent i Landbrugsraadet Susanne Kofoed.

EU-forordningen, der trådte i kraft for nylig, men endnu ikke er implementeret, gør det lovligt for fødevareproducenterne at reklamere med et produkts sundhedsfremmende virkninger over for forbrugerne - f.eks. når det indeholder noget, der virker blodtrykssænkende eller kolesterolnedsættende. Og dén slags reklamer har andre steder i verden vist sig at være særdeles effektive.

"Den viden, man har om ingredienser i dag, bør bruges i udviklingen af nye fødevarer for at bidrage til en bedre sundhed. Selvfølgelig ville det være det optimale at spise sundt og varieret hele tiden - men det gør vi jo ikke - og det bør vi tage til efterretning," siger Henrik Schramm Rasmussen fra FødevareIndustrien.

Login