Læger og patienter ønsker udredningsgaranti udvidet

GARANTI: Danske Patienter, Lægeforeningen og privathospitalerne kritiserer, at regeringen står til at udelukke tusindvis af patienter fra den kommende udredningsgaranti.

Ideen med regeringens kommende udredningsgaranti er god. Men der er alt for mange patienter, som falder uden for garantien. Det mener Danske Patienter, Lægeforeningen og Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK) efter at have læst regeringens udkast til et lovforslag, der skal sikre indførelsen af garantien.

I tråd med økonomiaftalen mellem regeringen og regionerne for 2013 lægges der op til, at udredningsgarantien som hovedregel kun skal gælde for patienter, der er henvist til undersøgelse på sygehuse og ambulatorier.

Hos Lægeforeningen kritiserer man, at udredningsgarantien ikke starter, når patienten indfinder sig hos den praktiserende speciallæge.
 
"Langt de fleste patienter bliver jo udredt og færdigbehandlet hos alment praktiserende læger og praktiserende speciallæger. Derfor vil det være ærgerligt, hvis de mange patienter ikke vil være omfattet af garantien. På nogle områder er der lang ventetid hos speciallægerne," siger Mads Koch Hansen og fortsætter:

Login