KL høster ros for ensretning af genoptræning

HJERNESKADE: Det er på høje tid, at kommunerne vil ensarte genoptræningen af de hjerneskadede, lyder det fra Danske Patienter. Men både Lægeforeningen og Danske Patienter roser indholdet i udspillet.

"Vi skal sørge for, at borgerne får en god rehabilitering og sikre, at de specialiserede vidensmiljøer fastholdes. Den meget specialiserede rehabiliteringsindsats skal udføres i samarbejde med specialister, som de færreste kommuner selv råder over. Vi har derfor en opgave foran os med at udvikle tilbuddene, så vi effektivt kobler kommunens kompetencer og brede viden sammen med centrenes specialister," siger Anny Winther (V), formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.

Med kommunalreformen fik kommunerne ansvaret for den del af genoptræningen, der ligger uden for sygehusene. Her har kommunerne i årene efter høstet stærk kritik for, at der er for store forskelle i kvaliteten af den genoptræning, som de forskellige kommuner tilbyder. Og kritikken har samtidig været, at kvaliteten ofte har været for lav.

KL: Nærhed gavner genoptræning
Et tredje kritikpunkt har været været, at kommunernes hjemtagning af opgaven med at genoptræne hjerneskadede har lukket regionale tilbud, og dermed er specialviden gået tabt.

Login