Folketinget 1. behandler tre sundhedslove

LOVFORSLAG: Der bliver skarpe ideologiske ordvekslinger mellem regeringen og oppositionen, når de i dag 1. behandler lovforslag om en erstatningsordning for privathospitaler og afskaffelsen af to frivalgsordninger fra VK-regeringens tid.

Mest fokus vil der komme på L 31, der betyder, at private sygehuse, klinikker og speciallægepraksis selv skal betale udgiften til patientskadeerstatninger. I dag betaler regionerne for disse. Også VK-regeringen arbejdede på at finde en model for, hvordan privathospitalerne kunne begynde at betale erstatninger for de skader, som sker i deres regi. Privathospitalerne og den borgerlige opposition er dog meget kritiske over for regeringens lovforslag, som de mener, er konkurrenceforvridende og unødvendigt dyrt for privathospitalerne. Privathospitalerne fastholder, at de gerne vil betale erstatninger for skader sket i privatregi, bare ikke på den måde, regeringen foreslår. Regeringen har dog imødekommet noget af kritikken ved, at de privatpraktiserende speciallæger også skal bidrage i det omfang, de behandler patienter, som også kunne være blevet behandlet på privathospital.

Oppositionen vil givetvis beskylde regeringen for at være på et ideologisk korstog mod privathospitalerne. De ønsker også, at privathospitalerne betaler for deres egne erstatninger, men de mener, at der skal laves en model, som er billigere for privathospitalerne.

Hele oppositionen ventes at stemme nej, mens flertallet til forslaget sikres med Enhedslisten.

Login