Psykiatere: Penge til mursten forebygger også tvang

INTERVIEW: Penge til bedre fysiske rammer er også vigtige for patienternes helbredelse og for nedbringelse af tvang, fastslår næstformanden i Dansk Psykiatrisk Selskab.

Det mener Venstre, Dansk Folkeparti og SF i de igangværende satspuljeforhandlinger. Her foreslår regeringen, at man bruger 900 millioner kroner til anlæg ud af de 1,6 milliarder, regeringen samlet set mener, psykiatrien skal løftes med.

Faktisk tegner det til, at anlægsområdet bliver en af de store knaster i forhandlingerne, hvor alle satspuljepartier, DF, V, LA, K, regeringspartierne og SF, skal være enige, før satspuljepengene kan komme i spil.
 
LÆS Partier: Penge til mursten udsulter psykiatriudspil

Hos Dansk Psykiatrisk Selskab glæder man sig dog først og fremmest over, at der lige nu er forhandlinger, hvor der er pengebeløb i spil af en størrelse, man normalt ikke ser på det psykiatriske område.
 
Hos selskabet kan man også med tilfredshed se på, at partierne på de store linjer er positive over for regeringens handlingsplan, som Dansk Psykiatrisk selskab også har rost.
 
Bedre rammer forebygger tvang
Og et markant løft af de fysiske rammer i psykiatrien er medvirkende til at sikre bedre behandling - ikke mindst mindre brug af tvang. Det fastslår, næstformand i Dansk Psykiatrisk Selskab Lykke Pedersen. Hun noterer sig, at netop bedre behandling og mindre tvang er blandt topprioriteterne på tværs af de politiske skel.
 
"Og de fysiske rammer betyder utroligt meget i forhold til patienternes velbefindende. Når du har det psykisk dårligt, er det ikke godt at skulle bo i trange og nedslidte lokaler," siger Lykke Pedersen.

Login