Islamister skal ikke styre børnehaver

DEBAT: Det er absurd, når begrebet "rummelighed" udvides til at gælde udemokratiske fundamentalister som Hizb-ut-Tahrir, skriver pædagog og medlem af Enhedslisten Katayoun Yazdanyar.

Af Katayoun Yazdanyar
Pædagog, medlem af Enhedslisten og Landsforeningen af Socialpædagoger (LFS)

For nylig kom det frem, at Hizb ut-Tahrir har taget magten i en børnehave på Nørrebro ved navn Salam, og at de kræver pædagogik, som går imod demokratiske principper. De ønsker en form for pædagogik, som er i overensstemmelse med strenge islamiske regler og sharialovgivning. 

Så det er interessant at se, hvad lederen af pædagogernes fagforening - LFS - har at sige til denne problemstilling.

Naiv tolerance med de intolerante
Jan Hoby, som er LFS-leder og medlem af Enhedslisten, siger, at der skal være mangfoldighed og plads til alle - også til Hizb ut-Tahrir. Jan Hoby mener altså, det er helt i orden, at nogle fanatiske forældre ønsker ikke-demokratiske forhold for deres børn i daginstitutionen. Børn må altså gerne forskelsbehandles, diskrimineres. Deres tarv behøver ikke tilgodeses, da der jo skal være mangfoldighed i samfundet!!

Jeg finder Jan Hobys mening fuldstændig absurd. Mangfoldighed uden grænser er farligt for samfundet - og i dette tilfælde er det børn, det går ud over som ofre for forældrenes holdning og religiøse overbevisning. I dag er det Hizb ut-Tahrir og i morgen er Talebans tur til at styre børnehaver, ungdomsklubber og skoler.

Desværre står Jan Hoby ikke alene med disse holdninger. Enhedslisten har som parti, under parolen "plads til alle og mangfoldighed", givet plads til islamisten Asmaa Abdol-Hamid og er på denne måde med til at fremme islamisme i dansk politik. For Asmaa og hendes type vil bruge enhver situation til at fremme islamismen, som er en farlig politisk bevægelse, der utvetydigt modsætter sig demokrati, menneskerettigheder og kvinderettigheder - uanset hvor den har vist ansigt i verden.

Glemmer islamismens forbrydelser
Det triste er, at Enhedslisten lukker øjnene for virkeligheden, og for hvad islamismen har bedrevet af forbrydelser verden over ved at bruge en islamist som rollemodel og repræsentant for partiet. I stedet for at fremme modernisme, demokratisk tænkning og sekularisme har Enhedslisten valgt at støtte den mest reaktionære og middelalderlige strømning blandt herboende muslimer.

Jeg har vist min utilfredshed i og udenfor Enhedslisten. Flere af Enhedslistens medlemmer, som deler mening med mig, har også givet udtryk for deres utilfredshed med denne absolut uhensigtsmæssige og skadelige retning, Enhedslisten har begivet sig ud på. Denne form for mangfoldighed er kun til gavn for islamismen, Hizb ut-Tahrir, Taleban og Hizbollah.

Heldigvis har folk i Danmark klogt taget afstand fra islamister, og jeg håber, at pædagogerne også tager afstand fra Jan Hobys og Mostafa Khaleds mangfoldighedsteorier.

Forrige artikel Oversæt grundloven til andre sprog Næste artikel Præciser tilknytningskravet