Ungt SF-talent bliver ny gruppeformand

NAVNE: 25-årige Jacob Mark bliver ny gruppeformand for SF. Han afløser Jonas Dahl, som stopper i Folketinget. 

Den unge SF'er Jacob Mark er tirsdag blevet valgt til at være sit partis nye gruppefromand. 

Og det var en enig folketingsgruppe, som valgte 25-årige Jacob Mark, der allerede allerede per dags dato overtager den nye post. 

"Jeg er stolt og glad for gruppens opbakning. Jeg ser frem til opgaven," siger Jacob Mark i en pressemeddelelse. 

"Det er vigtigt, at vi hele tiden udvikler vores politik og får den ud over rampen. Det vil jeg gøre mit til at bidrage til," tilføjer han. 

LÆS MERE: Tidligere SF-minister stopper i Folketinget

Jacob Mark blev valgt til Folketinget ved valget sidste år, og han overtager sin nye post fra Jonas Dahl, der stopper i Folketinget. Jonas Dahl meddelte i forrige uge, at han skal være hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers.

Her skal SF være synlige
Det unge SF-talent er født i 1991, og var i 2010 til 2015 medlem af Køge Byråd, hvor han var Børneudvalgsformand. Udover sin nye post som gruppeformand er han også ordfører for børn, undervisning, uddannelse, integration, IT og bolig.

LÆS MERE: Nyvalgt SF'er: Fogh fik mig ind i politik

"Jeg er selv meget optaget af børneområdet, bedre integration og en god folkeskole. Jeg kæmper for tillid til de offentligt ansatte. Det er områder, SF fortsat skal være markante og synlige på," siger han og fortsætter:

"Og det skal vi også med mig som gruppeformand."

SF vil til sommer foretage en ordførerrokade, når Jonas Dahl er stoppet.

Forrige artikel Regeringen trækker SU-nødbremse Regeringen trækker SU-nødbremse Næste artikel Ny måling: Løkkes popularitet falder Ny måling: Løkkes popularitet falder