Ugen i dansk politik: Partier samles til sommergruppemøder, og ministre står skoleret i sæsonens første samråd

DET SKER: Hele fire af Folketingets partier afholder sommergruppemøder, og to ministre får fornøjelsen af at skulle svare på spørgsmål i denne sæsons første samråd. Få overblik over ugen i dansk politik her.

Dansk politik er så småt ved at vågne op efter sommerferien, og en række af Folketingets partier mødes i denne uge til sommergruppemøder.

Ugen byder også på den nye sæsons første samråd, hvor underbemanding på landets plejecentre samt Danske Bank og hvidvask er på dagsordenen.

Mandag
Folketingets Grønlandsudvalg drog fredag til Grønland på udvalgsrejse, der løber helt frem til fredag i denne uge. Formålet med turen er blandt andet at besøge området Uummannaq, hvor udvalgets medlemmer skal mødes med politikere og erhvervsfolk samt lokale virksomheder og institutioner. Senere rejser de videre til Nuuk, hvor der også er arrangeret møder med grønlandske politikere.

Tirsdag
Ældreminister Thyra Frank (LA) skal en tur i den varme stol i den nye politiske sæsons allerførste samråd. Det er indkaldt af SF, der vil have ministeren til at redegøre for, hvor omfattende problemet med underbemanding er på landets plejecentre.

Thyra Frank er dog ikke den eneste minister, der er tilbage fra ferie. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) bruger dagen på at holde et borgermøde i Ribe. Mødet handler om en ny elforbindelse fra Endrup, nær Esbjerg, til den dansk-tyske grænse.

København trækker i regnbuefarver og tager hul på den årlige Copenhagen Pride Week, der varer til og med lørdag. Ugen har både til formål at fejre LGBTQIA-miljøet og skabe debat om mangfoldighed.

Onsdag
Den næste minister, der skal stå skoleret i et samråd, er justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Samrådet handler om Danske Banks involvering i hvidvask, og ligesom samrådet dagen før er det også SF, som står bag indkaldelsen.

Alternativet samles til sommergruppemøde på Teaterøen i København. I løbet af tre dage skal partiet tale om, hvordan det vil sætte en ny politisk retning for Danmark og skabe et ”mere levende demokrati”.

Torsdag
Både Venstre, SF og Konservative samles i dag til sommergruppemøder rundt i landet. Venstre mødes i Aarhus frem til lørdag, mens SF holder sit på Metalskolen i Jørlunde i dag og fredag.

Konservative drager til Silkeborg, hvor partiet i dag og fredag holder sit sommergruppemøde på Gl. Skovridergaard. Førstedagen byder på et pressemøde, hvor blandt andet partiets formand Søren Pape Poulsen vil se frem mod den kommende valgkamp.

Fredag
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Venstres politiske ordfører Britt Bager og gruppeformand Karen Ellemann deltager, når Venstre inviterer til pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Aarhus. Ved pressemødet vil statsministeren tale om tiden frem mod valgkampen og præsentere regeringens prioriteter i de kommende måneder.

Som afslutning på sit sommergruppemøde har Alternativet også indbudt pressen til møde. Her vil partiet præsentere sit bud på, hvordan Danmark skal se ud, hvis partiets politiske leder, Uffe Elbæk, bliver statsminister efter det kommende folketingsvalg.

Lørdag
Afslutningen på Copenhagen Pride Week markeres med den tradionsrige Pride Parade gennem hovedstaden. Ruten starter på Frederiksberg Rådhusplads og slutter på Rådhuspladsen i København med show og koncerter.

Forrige artikel Partier lægger ekstra millionstøtte i sparegrisen Partier lægger ekstra millionstøtte i sparegrisen Næste artikel Dagens overblik: Flertal i Folketinget afviser borgerforslag om automatisk organdonation Dagens overblik: Flertal i Folketinget afviser borgerforslag om automatisk organdonation