Morgenmøde: Fra fodsoldater til cybersoldater

https://vimeo.com/554607692

Det Udenrigspolitiske Selskab og Altinget inviterer til morgenmøde den 25. maj i Altingets Gård i Ny Kongensgade 10 fra kl 9.00 til 10:30 om fremtidens forsvar i forhold til udfordringerne og truslerne i cyberspace.

Cyberspace er blevet en vigtig del af den samlede arena, hvor Danmark i fremtiden skal kæmpe og forsvare sig. Det er ikke længere muligt at vælge cyberspace fra, når man udvikler militære strategier. Nutidens og fremtidens krige kommer nemlig i høj grad til at foregå i cyberspace, og derfor foregår der i disse år omfattende revisioner af det danske forsvar i forhold til dette trusselsbillede. Man har blandt andet introduceret en cyberværnepligt, og forsvarsakademiet og SDU har indgået et samarbejde om en ny master i såkaldt Cybersecurity. 

Et stærkt forsvar i cyberspace kræver stærke tekniske kompetencer, og det kræver, at Forsvaret kan planlægge og forstå effekten af militære aktiviteter i cyberspace. Det er altså ikke kun cybersoldaterne, men hele Forsvaret, der skal kunne forholde sig til cyberspace som en del af den samlede kampplads. På dette morgenmøde ser Det Udenrigspolitiske Selskab og Altinget på, hvilke planer og strategier, der findes for det danske cyberforsvar. Vi spørger, hvordan det reelle trusselsbillede er, hvor det kommer fra, hvordan en cybersoldat ser ud, og hvordan industrien indgår i et samarbejde om denne forandring.

Velkommen ved Charlotte Flindt Pedersen, Direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab

Forsvarsminister: Trine Bramsen

Post Doc ved Science Po/DIIS: Tobias Liebtrau

Center for War Studies, Professor, Department of Political Science and Public Management ved SDU Trine Flockhart

Joachim Finkielman, Direktør, Forsvars- og Aerospaceindustrien

Moderation: Andreas Krogh Altingets forsvars niche.

Forrige artikel Se og læs Mai Villadsens tale til Enhedslistens årsmøde Se og læs Mai Villadsens tale til Enhedslistens årsmøde Næste artikel Tv: Wammen præsenterer redegørelse for en Tv: Wammen præsenterer redegørelse for en "bomstærk" dansk økonomi